Joint venture Zenuity van start

Met de oprichting van Zenuity is de wereldwijde markt voor softwaresystemen voor autonoom rijden een nieuwe toetreder rijker. Zenuity is een joint venture tussen autofabrikant Volvo Cars en toeleverancier Autoliv.

“De belangstelling van autofabrikanten in Zenuity is veelbelovend”, aldus ceo Dennis Nobelius (foto). “We streven ernaar een leidende positie in te nemen in het ontwikkelen van de volgende generatie veilige en meer autonoom rijdende auto’s.”

Investering

Autoliv investeert rond de 1,1 miljard Zweedse kronen (bijna 115 miljoen euro) in de joint venture, en daarnaast intellectueel eigendom, kennis en personeel. Volvo en Autoliv zijn beide voor 50 procent deelnemer in de joint venture. Autoliv is exclusieve leverancier en distributiekanaal voor alle producten van Zenuity aan derde partijen, waarbij geen exclusiviteit wordt bedongen. Volvo kan deze producten rechtstreeks uit de joint venture betrekken

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2386 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar