Zweden lanceert testcentrum voor cyberbeveiliging

Het Zweedse, geheel door de staat gefinancierde onderzoeksinstituut Rise, lanceert het Cyber ​​Test Lab. In dit testcentrum kan de auto-industrie voertuigen testen door gebruik te maken van de nieuwste cybertechnologie en testmethoden.

“We implementeren een wereldwijd toonaangevende hub met verschillende testbanken en wetenschappers samen met zorgvuldig geselecteerde partners. We zullen de snelgroeiende cyberdreiging rond connected voertuigen nu en in de toekomst aanpakken. Een autofabrikant kan niet afzonderlijk werken aan het vinden van manieren om cyberaanvallen te bestrijden. Dit moet worden gedaan met de breedste expertise om ervoor te zorgen dat de hele industrie profiteert van gecentraliseerd onderzoek”, zei Pia Sandvik, ceo van Rise.

Ethische hackers

In het Cyber Test Lab zijn tests mogelijk door onder meer simulatie en virtualisatie. Ook kunnen hier volledige voertuigtesten worden afgenomen in gecontroleerde omgevingen. Het biedt een complete keten van testmogelijkheden, waar fabrikanten tijdens het hele R&D-proces nieuwe technologieën en producten kunnen testen. “We zijn ervan overtuigd dat het werken met ethische hackers van cruciaal belang is om voertuigen tot het uiterste te testen. De ethische hackers zijn geselecteerde partners uit onze bestaande Cyber ​​Range in Stockholm. Deze lancering van het Cyber ​​Test Lab is vooral belangrijk in een tijd waarin cyberaanvallen en cyberdreigingen tegen infrastructuur en verbonden technologie wereldwijd een snel groeiend probleem zijn geworden”, zei Tomas Bodeklint, hoofd operaties bij Cyber ​​Test Lab.

 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3841 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *