fbpx
bekeken: 1999 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Continental en Dunlop beste in test winterband

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 25 september 2018, 17:52

Leestijd: < 1 minuut

In de nieuwste winterbandentest van ANWB en ADAC weten Continental en Dunlop als enige in beide formaten vier sterren te behalen. Over het algemeen scoren de twaalf geteste merken een voldoende.

Er is één afrader, de Laufenn I FIT LW31. Deze winterband komt in de testmaat 205/55 R 16 H niet verder dan één ster, op grond van zijn ‘zeer slechte’ prestaties op nat wegdek. Dit criterium telt voor dertig procent mee in de eindrangschikking. De winnaars in de grootste maatvoering behalen vier sterren, de overige deelnemers drie.

Kleber boven Michelin

Onder de testauto’s werden twee bandenformaten gemonteerd: naast de genoemde 205/55 R 16 H (Ford Focus, Peugeot 2008, Volkswagen Golf) was er de 175/65 R 14 T (Citroën C3, Fiat 500, Ford Fiesta, Volkswagen Up). Een score van vier sterren behaalden in het 205/55R-segment de Continental WinterContact TS860, Goodyear UltraGrip 9 en zustermerk Dunlop Winter Sport 5. Opvallend: de Kleber Kisalp HP 3 eindigt één trede hoger dan de 35 euro duurdere Alpine 5 van moederbedrijf Michelin.

In de tweede categorie waren er vier sterren weggelegd voor wederom de Continental WinterContact TS860 en Dunlop Winter Response 2. Hier behaalden acht banden drie sterren. Ook was er een regelrechte afrader, met één ster: Nankang Snow SV-3. Los van de eindresultaten adviseert de ANWB iedereen die zijn auto in de winter dagelijks gebruikt of op wintersport gaat te kiezen voor winterbanden.

Kritische noot

Bij de analyse van de resultaten klinkt een kritische noot aan het adres van de bandenindustrie. Fabrikanten besteden volgens de ANWB “helaas” weinig aandacht aan vernieuwing in de maatvoering 175/65 R 14 T. “Producten blijven lang ongewijzigd en we zien dus ook weinig verbeteringen. Onder nieuwe auto’s mag deze maat dan weinig meer voorkomen, op de vervangingsmarkt is het nog steeds een veelgevraagde band.”

Tags: , , , , , , , , , ,

Vaco verzoekt Kamer om…Ford en Vodafone samen in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties