fbpx
bekeken: 791 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Corona-update: eerste dagen juni positief

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 9 juni 2020, 09:17

Leestijd: < 1 minuut

Week 23, de eerste volle week in juni en de twaalfde coronaweek, laat een stijging van de werkplaatsomzet zien. Bovendien tekenden alle productgroepen voor de plus.

Natuurlijk was het een week met vier werkdagen, want maandag 1 was tweede pinksterdag. Op de vier overgebleven dagen werd een gemiddelde weekomzet gerealiseerd van 11.096 euro, blijkt uit de cijfers van WESP. Op de vrijdag werd zelfs een gemiddelde dagomzet van bijna 3100 euro gerealiseerd. Het gemiddelde factuurbedrag kwam uit op 274 euro. Natuurlijk weten we dat er geen gemiddelde autobedrijven zijn, maar de bedragen die door plussen en minnen ontstaan geven wel de trend aan.

Werkplaatsafspraken

Een belangrijk en positief signaal was het aantal werkplaatsafspraken dat eind vorige week in de boeken stond. Dat belooft voor deze week eveneens kansen op een verbetering van de aftersalesactiviteiten. De coronacrisis lijkt onder controle, maar is zeker nog niet voorbij. Toch is het positief dat de overheid zoekt naar mogelijkheden om de maatregelen verder te versoepelen en ook de consument zich weer wat meer bewegingsvrijheid gunt.

Tags: , , , ,

Spervuur van kritische…‘Autobranche doet te weinig…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties