fbpx
bekeken: 879 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Coronamonitor: ondernemer iets positiever

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 12 mei 2020, 13:58

Leestijd: < 1 minuut

Het aantal Bovag-ondernemers dat verwacht de crisis door te komen, is de afgelopen weken licht gestegen. Het is nu bijna 80%, blijkt uit de zesde Bovag Coronamonitor.

Een mogelijke verklaring, is zo stelt Bovag, dat ondernemers door de versoepelde lockdown en de ‘routekaart’ van het kabinet meer perspectief hebben gekregen op een uitweg. Positief van invloed zijn waarschijnlijk ook de verruimde hulpregelingen, de aangekondigde nieuwe regeling voor kleine ondernemers (KKC) en het ‘steunpakket 2.0’. Ook de dalende geschatte omzetverliezen (-3,8%) zouden een reden kunnen zijn voor meer vertrouwen.

Omzetverlies

Bij alle afdelingen lopen de verwachte omzetverliezen licht terug. Het gemiddelde is nu 44,1%, tegenover 47,9% de vorige meting. Het aantal ondernemers dat verwacht tussen nu en drie maanden krediet nodig te hebben blijft stabiel. Daarnaast zijn er steeds meer beleveringsproblemen. Dit punt van zorg staat voor het eerst in de top 5 van ‘Impact op bedrijfsvoering’. Bij sommige branches speelt dit al langer. Zoals bij schadeherstel, dat altijd afhankelijk is van toelevering van onderdelen.

Het percentage leden dat verwacht zijn medewerkers te kunnen behouden is met 3,1% gestegen naar een kleine 70%. Medewerkers melden zich iets vaker ziek, blijkt uit de verzuimcijfers; het percentage ligt nu tussen de 20-25%.

Hulpvraag

De hulpvraag neemt iets af, leert de wekelijkse coronapeiling van Bovag. Op dit moment maakt ongeveer de helft van de Bovag-leden gebruik van een of meer regelingen. Opvallend is dat zij vaker aankloppen bij de overheid en minder bij de bank. De accountant en de branchevereniging blijven nog steeds de belangrijkste vraagbaak.

Tags: , , , , , ,

‘Mobiliteit flexibiliseren…Garageformule vooral nationaal…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties