bekeken: 1596 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Coronavirus kost industrie 2,7 miljoen auto’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 25 februari 2020, 13:44

Leestijd: 1 minuut

Als gevolg van het coronavirus zal de mondiale auto-industrie dit jaar zo’n 2,7 miljoen auto’s minder produceren dan in 2019, betoogt de Duitse autoprofessor’ Ferdinand Dudenhöffer. Hij doet dat in een analyse, geschreven aan de vooravond van de Autosalon Genève.

Dudenhöffer becijfert dat de wereldwijde autoproductie dit jaar zakt naar 76,9 miljoen exemplaren. Zijn prognose voor 2020 ligt circa 7,5 miljoen auto’s onder de afzet in productierecordjaar 2017 (toen het handelsconflict tussen China en de VS nog moest uitbreken).

De Chinese automarkt bevindt zich volgens Dudenhöffer sinds 2017 in een neerwaartse spiraal. Dit jaar wordt het dieptepunt bereikt (19,3 miljoen exemplaren). Pas in 2025 verwacht hij een groei naar pre-crisisniveau. Daarbij gaat Dudenhöffer ervan uit dat de corona-epidemie in de komende maanden een halt wordt toegeroepen en er snel vaccins ter beschikking komen. Als gevolg van het virus werd eerder al de Auto China-beurs, die eind april zou plaatsvinden, tot nader order uitgesteld.

Extra punt van aandacht in Dudenhöffers analyse is er voor de Duitse autofabrikanten. Zij halen tegenwoordig 35 procent van hun omzet uit China. Dat maakt hen sterk afhankelijk van de ontwikkelingen aldaar. Het coronavirus brengt niet alleen de (tijdige) levering van OEM-onderdelen uit China in gevaar, maar ook de verkoop van nieuwe personenwagens in China zelf.

Column Barend Luiting: Vriend…Michelin winnaar in twee…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties