fbpx
bekeken: 1130 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Cursus VOC: vind en gebruik voorschriften

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 7 december 2018, 13:49

Leestijd: < 1 minuut

VOC komt met de cursus ‘Vinden en gebruiken van merkgerichte reparatievoorschriften’. In een dagdeel leert de deelnemer waar en hoe de juiste kennis op te diepen.

De opleider voor de schade-en carrosseriebranche ziet een gezamenlijk belang voor zowel de uitvoerende technicus als de werkgever. Toepassen van de officiële voorschriften kan eventuele schadeclaims voorkomen, terwijl werknemers moeten beseffen dat ieder merk/model/type andere reparatievoorschriften heeft (en dat deze kunnen veranderen).

Interpreteren

Behalve reparatievoorschriften vinden, moeten medewerkers ze volgens VOC ook goed kunnen interpreteren, met het oog op een snelle en juiste uitvoering. Afhankelijk van de bedrijfsvoering zit de data bij de technische helpdesk van de branchevereniging, autofabrikant c.q. auto-importeur, dealer en bij partijen zoals Thatcham en Alldata. De nieuwe VOC-cursus moet bedrijven helpen om aan deze branchenorm te voldoen.

De doelgroep bestaat uit onder anderen front-office medewerkers, schadeherstellers en autoschadetechnici. Na de training krijgt de deelnemer toegang tot de online leeromgeving van VOC. Daar valt terug te kijken hoe bij verschillende automerken een account kan worden aangemaakt en hoe het zoeken/vinden van reparatievoorschriften verloopt.

Tags: , , , , ,

Vaco lanceert aanvullend…Chris Kimman verlaat Mivar…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties