bekeken: 2323 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,65)

Daimler neemt Athlon Car Lease International over

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 1 juli 2016, 12:10

Leestijd: < 1 minuut

Daimler Financial Services neemt Athlon Car Lease International over van Rabobank-dochter De Lage Landen. De toekomstige samengevoegde bedrijfsactiviteiten op het gebied van vlootbeheer van Daimler Fleet Management en Athlon zullen onder de merknaam Athlon worden gevoerd.

Als gevolg van deze strategische overname versterkt Daimler Financial Services zijn positie in Europa met een vlootbeheer-portfolio van circa 340 duizend personenauto’s en bestelwagens. Athlon is actief in elf Europese landen, heeft zijn hoofdkantoor in Almere. In Nederland zijn er meer dan vijfhonderd mensen in dienst. Daimler Financial Services heeft iets minder dan zevenduizend mensen op de loonlijst; het beheerde wagenpark omvat ruim 3,7 miljoen voertuigen. De afronding van de overeenkomst is afhankelijk van de benodigde goedkeuringen en wordt voor het vierde kwartaal verwacht.

Eind mei kwam al naar buiten dat Rabobank nog voor de zomer zijn leasebedrijf Athlon van de hand wilde doen. Het voornemen tot verkoop stoelt op een strategische heroriëntatie van de bank. De portefeuille van De Lage Landen bedraagt ruim 35 miljard euro. Het bedrag trekt een stevige wissel op de financieringscapaciteit van de bank. Bovendien meldden ingewijden destijds dat Athlon inhoudelijk uit de pas loopt met het sterkere food- en agriprofiel dat Rabo nastreeft.

Groeimarkt

Bodo Uebber (zie foto), binnen de Raad van Bestuur van Daimler AG verantwoordelijk voor Finance and Controlling and Financial Services, is tevreden met de aanstaande acquisitie. Hij omschrijft vlootbeheer als een groeimarkt. “Deze overname van een sterk gepositioneerde en innovatieve onderneming in deze sector is een belangrijke stap voor ons om een toonaangevende dienstverlener op het gebied van vlootbeheer te worden. De overname biedt ons tevens de kans om wagenparken met de producten en mobiliteitsdiensten van Daimler te versterken.”

Volgens Frans Janssen, CEO van Athlon International, levert de fusie van Athlon en Daimler “een positieve bijdrage aan de toegangsmogelijkheden voor onze klanten tot een uitgebreider aanbod van producten en diensten door heel Europa.”

Tags: , , , ,

Autoverkopen juni 6,5 procent…V&W Auto's bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties