bekeken: 1523 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Deadline Focwa Standaard nadert

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 11 april 2017, 14:21

Leestijd: < 1 minuut

Over enkele weken (1 mei) is de deadline waarop Focwa-leden gecertificeerd moeten zijn voor de nieuwe Focwa kwaliteitsstandaard. Op dit moment voldoen 467 herstelbedrijven aan de standaard. “We verwachten dat in totaal achthonderd bedrijven aan de nieuwe criteria zullen voldoen”, aldus Peter Brussel, voorzitter van Focwa Schadeherstel.

Behalve de ruim vierhonderd bedrijven die de standaard hebben behaald (veelal categorie 2, totaal herstel), zijn er op dit moment nog eens tweehonderd bedrijven druk bezig met de certificering. Focwa rekent daarbij nog eens op tweehonderd bedrijven, die pas na 1 mei aan de standaard zullen voldoen, omdat ze bijvoorbeeld nog opleidingscriteria moeten behalen.

Onlangs nog hebben de 49 vestigingen van Autoschade Herstel Groep een ketencertificering behaald. Eerder al kregen ook de ketens Schadenet en ABS Autoherstel de Focwa Standaard (categorie 2, totaal herstel).

Geen Focwa

Focwa Schadeherstel telt nu in totaal zo’n 1000 leden. Er zullen straks circa tweehonderd bedrijven zijn die niet aan de Standaard voldoen en geen Focwa lid meer kunnen zijn. “Dat aantal is volgens verwachting. Het is nog niet duidelijk hoeveel het er precies zullen worden en wat er met deze bedrijven gaat gebeuren”, aldus Brussel. “Deze herstelbedrijven hebben straks in ieder geval geen Focwa-schild meer en kunnen niet meer actief meedoen in de gestuurde schadestroom.”

Onder deze tweehonderd vallen overigens ook de Lite en Truckschade bedrijven, die vooralsnog niet aan de standaard hoeven te voldoen. Met de kwaliteitsstandaard wil de branchevereniging de professionalisering van het schadeherstelvak optimaliseren. Veiligheid en kwaliteit zijn de belangrijkste uitgangspunt voor de certificering.

Tags: , ,

VW-dealers Nederland bij beste…Hella zet universele…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties