bekeken: 528 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Financiering Delticom tot eind 2021 zeker

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 18 december 2019, 09:16

Leestijd: < 1 minuut

De Delticom-Groep is met haar financiers tot een akkoord gekomen over ondersteuning tot en met 2021. Beide kampen hebben een overeenkomst ondertekend, melden Duitse media.

“Nu bevinden we ons in rustiger vaarwater en kunnen we ons consequent gaan richten op de werkelijke doelen binnen ons bedrijf”, zegt Delticom-bestuursvoorzitter Andreas Prüfer. Een ingrijpende herstructurering moet ertoe leiden dat de onderneming afdoende toegerust is voor de toekomst en weer winstgevend wordt. Consequente focus op de kernactiviteiten – bandenverkoop in Europa – moet een zo snel mogelijke terugkeer in de zwarte cijfers mogelijk maken.

Winterbanden

De herstructurering en bijbehorende toelichting zijn volgens het Delticom-management overtuigend geweest voor de banken en kredietverzekeraars. Zelf gaat het bestuur ervan uit dat al in 2020 een positief Ebit te zien zal zijn. De eerder dit najaar aangekondigde afstoting van niet-kernactiviteiten (zoals smeermiddelen en onderdelen) is voor de korte termijn stilgelegd. “We zijn met de herstructurering op de juiste weg. Nu echter is het zaak om het maximale te halen uit onze, wat omzet betreft, belangrijkste tijd van het jaar”, zegt Prüfer. Volgens de topman van Delticom loopt de handel in winterbanden momenteel “verheugend”.

Tags: , , , , , ,

Bod van 2,5 miljard euro op…Autobinck investeert in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties