bekeken: 866 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Demonstraties en politieke lobby voor ADAS

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 9 mei 2019, 10:07

Leestijd: < 1 minuut

Verschillende stakeholders op het gebied van mobiliteit ondertekenen op 3 juni een convenant om binnen drie jaar het veilige gebruik van ADAS te verhogen met minimaal twintig procent.

Partijen die de krachten bundelen zijn onder meer het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, RAI Vereniging, ANWB, Bovag, Focwa en diverse marktpartijen. Uitgangspunt is dat rijhulpsystemen kunnen bijdragen aan meer verkeersveiligheid, duurzaamheid en doorstroming op de weg. Het initiatief gaat gepaard met een Europese lobby ten behoeve van producenten, in samenwerking met Euro NCAP. Doel is richtlijnen op te stellen waaraan verkeersveilige ADAS moeten voldoen en aan te sturen op verplichte systemen die de gewenste effecten blijken te hebben. Ook zullen nieuwe onderzoeksresultaten worden vrijgegeven.

Demonstratie

Om (veilig) gebruik van ADAS te stimuleren, wordt van 2-6 juni 2019 tijdens het ITS European Congress een meerdaagse demonstratie gegeven. Op de Automotive Campus in Helmond kunnen  deelnemers kennismaken met de nieuwste, op de markt beschikbare, ADAS-technieken. Hiervoor wordt samengewerkt met een tiental voertuigimporteurs. Doel van de demo is om bestuurders zelf te laten ervaren wat ADAS wel en niet kunnen, en om ze te informeren over hoe ze de systemen op de juiste manier kunnen gebruiken.

Tags: , , , , , , ,

Stern positief ondanks daling…Toyota zoekt en sloopt vieste…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties