bekeken: 8843 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,51)

Derde plaats Apollo Acelere winterband

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 10 november 2011, 11:06

Leestijd: < 1 minuut

De televisiezender VOX heeft vijf merken winterbanden getest, die op de Duitse markt verkrijgbaar zijn. Apollo is een nieuwkomer op de Europese markt, maar haar Acelere winterband werd als zeer veilig beoordeeld en behaalde de derde plaats voor accelereren en remmen in de sneeuw. De andere beoordeelde banden kwamen van Dunlop, Nokian, Pirelli en Vredestein.

Apollo Winterbandentest VOX 2011

Omdat dezelfde band in de winter ook goed moet presteren op droge en natte ondergronden, testte VOX elke band ook onder deze omstandigheden. Op droge wegen was de remafstand van de Apollo Acelere Winter het kortst, met een behoorlijk verschil ten opzichte van de concurrentie. Ook op natte ondergronden behaalde de Apollo Acelere Winter op overtuigende wijze het beste remresultaat.

Het tijdschrift Auto Mobil, dat in handen is van VOX, is een populair online-autotijdschrift in Duitsland. De banden (205/55/R16) werden op een Scandinavische testbaan bij min 18 graden getest door Albert Königshausen en Jochen Grußendorf. Dat zijn twee gerespecteerde en bekende gezichten in de Duitse autobranche.

In juni 2011 betrad Apollo de Duitse, Britse, Nederlandse en Italiaanse bandenmarkt. Voor personenauto’s als 4×4/SUV’s zijn zowel zomer- als winterbanden in het assortiment opgenomen.

Tags: , , , , , ,

Toekomstvisie van Clepa op…Honderdste website Vakgarage…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties