bekeken: 1213 x
Waardeer dit artikel:
55 votes, average: 2,62 out of 555 votes, average: 2,62 out of 555 votes, average: 2,62 out of 555 votes, average: 2,62 out of 555 votes, average: 2,62 out of 5
(2,62)
(Inloggen is vereist)

Diagnose op afstand via Mimechanic

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 januari 2017, 13:18

Leestijd: 1 minuut

Mivargroup voegt een nieuwe dienst aan haar portfolio toe: Mimechanic Remote. Daarmee kan de helpdeskmedewerker op afstand middels een app werkzaamheden uitvoeren in een voertuig. Transport naar een collega-autobedrijf voor bijvoorbeeld inleren van trekhaakkabelsets en nieuwe sleutels of complexe diagnosestellingen zijn daardoor overbodig.

Mimechanic Remote is niet gebonden aan een fabrikant van auto’s, onderdelen of equipment en kan daardoor onafhankelijk opereren. “De tool is dan ook uitermate geschikt voor universele autobedrijven, dealers en fast-fitters.”

De monteur sluit een communicatie-interface aan op de OBD-stekker, waarna de interface via een app verbinding legt met een medewerker op de servicedesk. Vervolgens neemt deze de verbinding met het voertuig over en voert de gewenste opdracht uit. In veel gevallen kan de monteur zelfs met andere werkzaamheden doorgaan. Tot de klussen behoren onder meer sleutels aanleren, trekhaak configureren, accu’s en verstuivers coderen en service-interval resetten.

Ronnie van Gellecom van MivarGroup: “Het autobedrijf is behoorlijk afhankelijk van collega-autobedrijven om diverse instellingen en configuraties uit te voeren. Enerzijds omdat de universele diagnosetester een functie niet kan uitvoeren, anderzijds omdat de kennis bij de monteur niet voor elk merk aanwezig is. Het autobedrijf moet deze zaken eigenlijk in eigen huis op kunnen lossen, zonder daarvoor buiten de deur te hoeven gaan. Anders zijn deze werkzaamheden niet rendabel.”

De nieuwe dienst is qua werkwijze vergelijkbaar met hetgeen opleidings- en trainingsbedrijf Autoniveau sinds november 2016 aanbiedt onder de noemer Remote Diagnostics. De primeur was destijds voor Koskamp.

Tags: , , ,

VEAM op weg naar OktoberfestRecordjaar voor Kia Motors…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties