fbpx
bekeken: 1457 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Diensten Solera info reparatie en onderhoud

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 29 januari 2018, 10:44

Leestijd: < 1 minuut

Solera lanceert in Nederland de Autodata-webapplicatie voor informatie op het gebied van diagnose, reparatie en onderhoud. De toepassing wordt deze week operationeel en omvat 136 merken en meer dan veertigduizend modellen.

Daarnaast wordt de datadienst SVI-tec geïntroduceerd, specifiek voor schadeherstelbedrijven. Een dossier van een schadehersteller wordt hiermee automatisch voorzien van administratieve data en van technische informatie voor de werkplaats, zoals aanhaalmomenten en wieluitlijning.

Autoprof

Beide nieuwe diensten voor de Nederlandse reparatiemarkt worden deze week gepresenteerd op Autoprof Gorinchem (30 januari t/m 1 februari). De geboden technische informatie heeft deels raakvlakken, maar de mate van diepgang verschilt volgens Solera sterk. Zo is de gebruiker van Autodata veelal een universeel garagebedrijf, waarvan de werkplaats op abonnementsbasis jaarlijks onbeperkt in de web-app kan zoeken naar detailinformatie (foutcodes, diagrammen etc.). SVI-tec verrijkt een schadehersteldossier met administratieve data (inclusief dagwaarde en datum deel 1). Ook wordt voorzien in meer basale technische informatie voor de werkplaats. De gebruiker betaalt per raadpleging.

Audatex

Binnen de Nederlandse automotive sector was Solera tot op heden vooral actief in de schadeherstel- en retailsector. Bekende producten zijn onder meer Audatex, DW backoffice en Wheelerdelta. Op mondiaal niveau heeft Solera echter ook een leidende rol in de reparatie -en onderhoudsmarkt. Begin dit jaar werd de Britse Autodata Group overgenomen.

Tags: , , , , ,

Hulp bij toegang digitale…Column Barend Luiting: spaak…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties