fbpx
bekeken: 2969 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Doyen stapt met Vanesch in schadeherstel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 4 juli 2017, 11:23

Leestijd: < 1 minuut

Een opmerkelijke samenwerking: automaterialenleverancier Doyen Auto Nederland breidt het leveringspakket uit met de producten van lakleverancier Vanesch Verf.

Met de toevoeging van Vanesch aan het assortiment krijgen de API-automaterialengrossiers van Doyen dagelijks de beschikking over A-merken zoals 3M, Colad, HPX, Loctite, Motip en Teroson, en het private label Perfect Line.

Totaalleverancier

Is het nu zo dat Doyen met de samenwerking ook de schadeherstelmarkt wil gaan bedienen? Salesmanager Kees Willemsen tempert die verwachtingen: “De echte schadeherstelbedrijven zullen voor hun lakken toch rechtstreeks met de lakkenleverancier zaken doen. Het is meer dat wij voor onze grossiers een totaalleverancier willen zijn. Zij willen zoveel mogelijk op één factuur. Reden waarom we afgelopen jaar ook een vergelijkbare samenwerking zijn aangegaan met Rema Tiptop. En zo zitten er nog wel meer samenwerkingen aan te komen.”

Voor Vanesch is de samenwerking een belangrijke stap. Zij krijgen hiermee, via de API-grossiers van Doyen, toegang tot een markt die voor hen vrijwel gesloten was. Paul van Esch: “Van de 56 klanten van Doyen hadden wij er maar een stuk of 6 in ons klantenbestand, dus dat is een aanzienlijke uitbreiding van onze markt. Met onze database van een miljoen kleurencodes kunnen we via onze spectrometer ook exact die kleur aanbieden die gevraagd wordt. Die mogelijkheid komt nu ook voor de klanten van Doyen beschikbaar.”

Op de foto: Marcel Streppel, country manager Doyen Auto Nederland (links) en Paul van Esch, algemeen directeur Vanesch Verf.

Tags: , , , ,

Column Barend Luiting: In de…Chris Dubbeldam overleden
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties