bekeken: 956 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,69)

Duitse steun laadpalen goed voor Allego

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 februari 2017, 13:09

Leestijd: < 1 minuut

De Europese Commissie heeft bepaald dat de 300 miljoen euro die de Duitse overheid over een periode van vier jaar stopt in de aanleg van een landelijk netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s niet in strijd is met Europese regels voor staatssteun. Dat laat Eurocommissaris Margrethe Vestager van mededinging weten.

Met de 300 miljoen euro staatssteun worden nieuwe snellaadstations geïnstalleerd en bestaande uitgebreid. Alle partijen kunnen intekenen op onderdelen van het project. Voorwaarde is wel dat de elektriciteit die wordt aangeboden uit hernieuwbare bronnen komt.

Het bericht is goed nieuws voor het Nederlandse Allego, aanbieder van laadoplossingen, dat in twee grote projecten werkt aan een Europees netwerk van laadstations. Zo werd in oktober 2016 het Ultra-E-project gelanceerd, dat voorziet in een transeuropees netwerk voor ultrasnelladen langs routes door Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Eerder, in mei 2016, startte Allego als leider van het Europese consortium fast-E, al met de aanleg van een snellaadinfrastructuur tussen Brussel, Berlijn en Bratislava. Voor beide projecten kan Allego aanspraak maken op een deel van de 300 miljoen die nu beschikbaar komt.

Tags: , , ,

Financieel directeur Bart de…'GM en PSA praten over…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties