bekeken: 991 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Eckhardt: BPM-besluiteloosheid nekt dealer

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 27 mei 2019, 11:06

Leestijd: < 1 minuut

Zodra staatssecretaris Snel (Financiën) komt met zijn cijfers over de BPM-effecten van de WLTP-invoering gaat Bovag een rondje Tweede Kamer maken. Er is bij de brancheorganisatie namelijk geen vertrouwen dat de uitkomsten de staatssecretaris zullen aanzetten tot actie.

bertho-eckhardt-2“Besluiteloosheid zorgt voor aarzelende kopers, lege orderportefeuilles en veel onzekerheid in de markt”, zei voorzitter Bertho Eckhardt in de Nationale Autoshow bij BNR.

Prijskaartje

Volgens hem tonen cijfers van onderzoeksbureau JATO aan dat de papieren CO2-uitstoot van bestaande automodellen tot twaalf procent is gestegen. Daardoor valt dezelfde auto nu in een hogere BPM-categorie en hangt er een duurder prijskaartje aan. “Vorig jaar werd bijna een half miljard extra aan BPM opgehaald. Dat is grotendeels terug te voeren op de invoering van de WLTP. Niks budgetneutraal dus.” Eckhardt verwijst naar de vorige bewindsman op Financiën, die vond dat de WLTP geen extra BPM-inkomsten mocht opleveren.

Autobrief III

De Bovag-voorzitter keek op BNR ook vooruit naar de komende autobelastingen. Eind 2020 loopt de Autobrief II af. De plannen voor de periode vanaf 2021 worden vastgelegd in Autobrief III. Bovag heeft een 7-puntenplan opgesteld. Kernpunten: geen stijgende autobelastingen, afbouw BPM, stimuleren nieuwverkoop (verduurzaming wagenpark) en waken voor overstimulering van met name EV’s. Daarnaast bepleit Bovag duidelijk fiscaal beleid, voor een wat langere termijn. Eckhardt: “Dat is goed voor de branche en voor de klanten.”

Tags: , , , , , , , ,

Column Michel van Roon:…Autobedrijf Voskuilen is…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties