bekeken: 394 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Eerste certificaten Open Charge Alliance

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 20 december 2019, 12:44

Leestijd: 1 minuut

De eerste vier bedrijven die gebruikmaken van het Open Charge Point Protocol 1.6 (OCPP 1.6) zijn daar nu ook voor gecertificeerd door de Open Charge Alliance. Dit is een internationale samenwerking van meer dan 150 bedrijven in de elektrische mobiliteitsindustrie. Het gaat om EVBox, Driivz, Greenlots en Alfen.

Met name EVBox en Alfen zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de Open Charge Alliance. “EVBox is altijd een sterke aanhanger en aanjager geweest van open standaarden zoals OCPP, omdat het de adoptie van elektrisch rijden versnelt en samenwerking vereenvoudigd”, licht Arjan van Rooijen, cto van EVBox toe. “Dit is een doel wat iedereen in deze industrie deelt. Onze teams hebben vanaf het begin nauw samengewerkt met de Open Charge Alliance zodat we onze leidende positie in open standaarden behouden. We zijn dan ook enorm trots dat EVBox het eerste bedrijf wereldwijd is dat OCPP gecertificeerd is, en we zullen ons blijven hard maken voor open standaarden en protocollen zodat EV-rijders de best mogelijke ervaring hebben, ongeacht waar ze zijn.”

Standaardiseren van communicatie

Het OCPP 1.6 Certificatie Programma is een samenwerking tussen de Open Charge Alliance en drie onafhankelijke testlaboratoria verspreid over de wereld. Het doel van het Open Charge Point Protocol (OCPP) is om één uniforme manier van communiceren te creëren tussen fysieke laadstations en laadstation managementsystemen (software). Door dit protocol is het mogelijk om elk type managementsysteem met elk type laadstation te verbinden, ongeacht de leverancier. Een uniform protocol voorkomt allerlei communicatieproblemen, en is daarom een groot voordeel voor de gehele EV-markt en rijders.

Diensten dealerbedrijf…Mulder-Mazda nu ook dealer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties