fbpx
bekeken: 1050 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Eerste ronde cao-overleg ‘constructief’ verlopen

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 13 oktober 2020, 15:30

Leestijd: < 1 minuut

Hoewel de vakbonden de besprekingen over een nieuwe cao voor de motorvoertuigen- en tweewielerbedrijven zijn ingegaan met een stevige looneis van 5 procent, is de eerste ronde in de onderhandelingen constructief verlopen, aldus Bovag, die namens de werkgevers onderhandelt. De huidige cao loopt af op 31 oktober en betreft circa 80.000 medewerkers.

Bovag stelt dat de vakbonden “wel degelijk oog hebben voor de onzekere tijden en lastige situatie waarin de ondernemers in de motorvoertuigen- en tweewielersector verkeren, met beperkte financiële ruimte”. Bovag heeft de vakbonden dan ook gevraagd mee te denken over alternatieven ten aanzien van loonontwikkeling. Voor het einde van de maand zitten de partijen opnieuw met elkaar om de tafel.

Oudere werknemers

Behalve de looneis van de vakbonden is de vervroegde uittreding van oudere medewerkers om banen te creëren voor jonge medewerkers een belangrijk onderwerp tijdens de onderhandelingen. Ook opleidingen en het permanent maken van het generatiepact zijn onderwerp van gesprek. Dat laatste betreft een tijdelijke regeling waarbij oudere werknemers minder gaan werken en dus minder verdienen, maar wel volledig aan hun pensioen blijven bouwen.

Corona tempert diefstal…Nieuwe wet voor meer…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties