fbpx
bekeken: 1128 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Elektrische deelauto populairder in Amsterdam

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 6 augustus 2020, 12:35

Leestijd: < 1 minuut

De gemiddelde huurtijd en de afstand die gebruikers van de autodeeldienst Share Now afleggen is hoger dan de maanden voorafgaand aan de coronacrisis en ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit eigen data van het bedrijf, dat 87.000 gebruikers heeft in Amsterdam.

Na een corona-dip in het eerste kwartaal van 2020, steeg het aantal Share Now-ritten in Amsterdam tussen april en juli met 38 procent. In juni werden bijna 373.000 kilometers met de deelauto’s gereden, 38 procent meer dan in april. Recente data laten zien dat het aantal kilometers in juli 55 procent hoger ligt, meldt de autodeeldienst.

Tussen maart en juni steeg de gemiddelde huurtijd van een deelauto met 45 procent. Ten opzichte van vorig jaar is de stijging 65 procent. Logischerwijs ziet de autodeeldienst ook een groei in de gemiddelde afgelegde afstand. In de periode maart tot en met juni legden gebruikers gemiddeld 14 procent langere afstanden af. Dit jaar reizen gebruikers van Share Now 23 procent meer kilometers dan in 2019.

Coronacris

Volgens managing director Robert Bosman is de trend deels te verklaren door de Covid-19-situatie: “We constateren bij onze gebruikers al een tijd een trend van langere huurperiodes. Sinds we leven in een anderhalve-metersamenleving is dit nog meer versterkt. We zijn overtuigd dat de huidige situatie kansen biedt om stedelijke mobiliteit verder te verduurzamen.”

Sinds 1 juli is de vloot in Amsterdam uitgebreid met dertig nieuwe BMW’s i3. De ruimere voertuigen blijken geliefd: in de eerste maand werden er 83.000 elektrische kilometers mee gereden, zo’n 12 procent van alle ritten. De deelauto’s werden veel gebruikt voor lange afstanden en langere huurperiodes, van twee uur tot twee weken.

Tags: , , , , ,

Verkoop e-occasions bijna…Hybride leaseauto wint het van…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties