bekeken: 1030 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,00)

Eurocommissaris voorziet snel einde diesel

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 28 mei 2018, 13:23

Leestijd: < 1 minuut

Al over enkele jaren zal de dieselauto “volledig” zijn verdwenen. “Het is techniek van het verleden”,  stelt eurocommissaris Bienkowska in gesprek met het Amerikaanse persbureau Bloomberg.

dieselgateDe eurocommissaris neemt het najaar van 2015 als omslagpunt. Toen openbaarde zich het softwarebedrog door Volkswagen met zijn kunstmatig ‘groen’ gemaakte diesels. Bienkowska stelt dat sindsdien het maatschappelijk sentiment over emissie drastisch is gewijzigd. “Mensen beseffen nu dat diesels nooit compleet schoon zullen worden.” Behalve vanuit de Europese politiek krijgen autofabrikanten volgens haar nu ook van consumentzijde veel druk om voort te maken met de switch naar elektrisch rijden.

Concurrentiepositie

Een hoger tempo is niet alleen nodig omwille van het milieu maar ook omwille van de concurrentiepositie. Alleen met een voldoende gevarieerd aanbod van elektrische auto’s, en in eigen beheer ontwikkelde accu’s, kan de Europese voertuigindustrie blijven opboksen tegen de grootmachten Verenigde Staten en China.

Overigens is het zeer de vraag of de termijn ‘enkele jaren’ wel overeind blijft als het gaat om uitfasering van de dieselmotor. Aangezien circa de helft van alle wagens in Europa op deze brandstof rijdt en diesels nog altijd relatief goed verkocht worden (beduidend meer dan elektrisch), lijkt een verdere stip op de horizon realistischer.

Tags: , ,

Car Cost Index: maandkosten…Column Tjeerdsma: equipment,…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties