fbpx
bekeken: 665 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Europa stelt nog strengere eisen aan uitstoot

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 14 september 2020, 15:48

Leestijd: < 1 minuut

Autofabrikanten krijgen komend jaar te maken met nieuwe, strengere eisen op het gebied van de uitstoot van nieuwe auto’s. Details over het hoe, wat en wanneer worden later deze week duidelijk: dan presenteert de Europese Commissie haar klimaatplan.

Helder is nu al dat de norm niet zal worden versoepeld maar strenger wordt. Het gaat daarbij om voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen. Ze moeten versneld nog zuiniger en schoner worden. Praktisch punt is dat veel merken in deze periode hun producten voor het komend modeljaar al hebben gepresenteerd. Daarbij gaat het niet alleen om de uiterlijke aspecten maar ook om de milieuprestaties.

Klimaatneutraal

‘Brussel’ wil met de woensdag te presenteren maatregelen een stap zetten op weg naar 55 procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2030. Verderop aan de horizon ligt het doel om uiteindelijk een volledig klimaatneutrale EU te creëren. Het klimaatplan van de Europese Commissie wacht na de presentatie nog op goedkeuring door het Europees Parlement en (in december) de Europese Raad.

Bovag Coronamonitor: iets…Garageformules maken pas op de…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties