bekeken: 914 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Europa treedt op tegen tellerfraude

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 31 mei 2018, 13:12

Leestijd: < 1 minuut

Het Europees Parlement heeft een reeks maatregelen aangekondigd om tellerfraude tegen te gaan. Het gaat zowel om nieuwe auto’s als om auto’s die al op de markt zijn.

De maatregelen zijn enerzijds van technische aard en moeten fraude voorkomen. Anderzijds stellen zij ook eisen aan het rapporteren van tellerstanden in de verschillende lidstaten. Zeven organisaties, waaronder RDW en Cecra, juichen de maatregelen toe. Cecra ziet de maatregelen zelfs als een belangrijke stap om het vertrouwen van de consument in de occasionmarkt terug te winnen. Cecra beschouwt tellerfraude als een wijdverbreide vorm van oplichting die miljoenen mensen raakt.

40 procent

Volgens een onderzoek van de Europese Unie uit 2017 is van 40 procent van de auto’s die grenzen over gaan de tellerstand teruggedraaid. Dit zou de Europese bevolking in totaal voor tenminste 8,9 miljard euro per jaar benadelen. Daar komen nog de gevolgen bij van gemanipuleerde voertuigen die binnen de landsgrenzen worden verkocht.

Nadelige gevolgen

Behalve dat het de prijs voor consumenten opdrijft, heeft tellerfraude ook nadelige gevolgen voor de verkeersveiligheid, het milieu en verstoort het het functioneren van de tweedehandsmarkt in de EU.

 

Tags: , , ,

Autobedrijf Kamstra wordt…LKQ rondt overname Stahlgruber…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties