bekeken: 624 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Europese autofabrieken gaan dicht

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 maart 2020, 09:27

Leestijd: < 1 minuut

Dat de coronacrisis ook de autofabrikanten zou raken, was te verwachten. Verschillende fabrikanten hebben dan ook te kennen gegeven dat zij binnenkort fabrieken zullen sluiten.

Renault zette maandag 16 maart aan het einde van de dag al zijn fabrieken in Frankrijk stil, teneinde de werknemers te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus. De sluiting betreft 12 locaties en 18.000 werknemers in Frankrijk.

De PSA Groupe sluit deze week successievelijk locaties in heel Europa. Fabrieken in Mulhouse (Frankrijk) en Madrid (Spanje) waren op maandag de eerste. Tot aan 27 maart zullen de andere locaties volgen.

Volkswagen

Volkswagen maakte dinsdag bekend dat het zijn fabrieken vanaf donderdag 18 maart na het eind van de late dienst twee weken gesloten zal houden. Het betreft ook de fabrieken waar onderdelen voor Volkswagen worden geproduceerd. Volkswagen zegt zich daarmee met de markt mee te bewegen, waarvan een dalende vraag wordt verwacht.

Behalve de gezondheidsrisico’s voor de werknemers noemt Volkswagen de toenemende risico’s vanuit de keten van toeleveranciers. De just-in-time productie van veel autofabrieken is afhankelijk van een gestage toestroom van onderdelen. Als daar één schakel tussenuit valt, valt de hele productie stil.

Fiat

Ook Fiat Chrysler Automobiles laat weten dat het zijn fabrieken in Europa tijdelijk gaat sluiten. Vanaf 27 maart zullen alle fabrieken in Europa sluiten. In het geval van Fiat Chrysler gaat dat behalve om fabrieken in Italië om die in Servië en Polen.

Overigens heeft de familie Agnelli en de bedrijven die het bezit een serie maatregelen aangekondigd die de Italiaanse gezondheidszorg moeten ondersteunen, waaronder een donatie van 10 miljoen euro aan het Dipartimento della Protezione Civile, dat in Italië de crisis managet. Ook stelt verhuurmaatschappij Leasys voertuigen beschikbaar aan het Italiaanse Rode Kruis om voedsel en medicijnen te verspreiden onder zieken, ouderen en anderen die in nood verkeren.

Evert de Vries directeur BMW…Katalysator-diefstal neemt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties