bekeken: 1588 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Expres schade, hoger eigen risico Snappcar

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 9 mei 2018, 15:21

Leestijd: < 1 minuut

In reactie op misbruik van schade aan deelauto’s hebben Snappcar en zijn huisverzekeraar Allianz vorige maand het eigen risico voor nieuwe huurders stevig opgetrokken. Bestaande schades bleken steeds vaker te worden geclaimd als ‘ontstaan tijdens de verhuur’.

Volgens een publicatie in het Financieel Dagblad gaat het om opzet. Door de eigen wagen te verhuren aan een bekende en deze bewust een kleine schade te laten veroorzaken, kan een eerdere, veel grotere beschadiging voor een relatief luttel bedrag worden geclaimd en hersteld. De gedupeerde partijen hebben naast een hoger eigen risico ook het uit te keren bedrag beperkt.

Snappcar

De onstuimige groei van het Nederlandse concept, ook buiten de landsgrenzen, wordt beschouwd als een van de oorzaken van de toenemende fraude. Dat is een kwestie van schaal: hoe sterker de groei in aantallen leden (nu bijna een half miljoen) en voertuigen (veertigduizend), des te groter de kans op gesjoemel. Daarnaast spelen de huurvoorwaarden een rol. Snappcar-klanten kunnen hun eigen risico afkopen en schade eenvoudig verhalen op de huurder. Bovendien blijft voor de eigenaar het aantal schadevrije jaren intact. Omdat naar verhouding vooral eerste huurders claimen, heeft het deelplatform voor deze categorie het eigen risico verdubbeld, naar vijfhonderd euro.

Mywheels

Desgevraagd zegt Centraal Beheer, verzekeraar van Snappcar-concurrent Mywheels, de situatie te herkennen. De mogelijkheid bestaat dat het eigen risico wordt opgetrokken. Een besluit daarover is echter nog niet genomen.

Tags: , , , , , ,

Carnext: occasionkoper…SZA partner NL van Automotive…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties