bekeken: 1111 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,00)

Fastned bouwt 40 nieuwe laadstations

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 20 juli 2018, 13:23

Leestijd: < 1 minuut

Fastned, dat bezig is met de uitrol van een Europees netwerk van snellaadstations, heeft een subsidie toegekend gekregen van maximaal 1.464.000 euro voor de bouw van veertig locaties in Nederland, Vlaanderen en Brussel. De subsidie is afkomstig van het EU-project Benefic.

Op dit moment heeft Fastned ruim 75 stations operationeel in Nederland en Duitsland. In het kader van Benefic wil Fastned op meer dan veertig additionele locaties in Nederland, Vlaanderen en Brussel bouwen waar tot 175 kW supersnel geladen kan worden. De exacte plekken en de verdeling over de drie gebieden worden in een later stadium bepaald.

Vrijheid

Door de realisatie van dit project krijgen elektrische rijders de vrijheid om door de gehele regio van Nederland, Vlaanderen en Brussel te rijden. Alle locaties zijn 24/7 publiek toegankelijk en geschikt voor alle elektrische auto’s, inclusief E-taxi’s en deelauto’s.

Grensoverschrijdend

Benefic is een grensoverschrijdend project, dat onder meer de ontwikkeling van laadinfrastructuur stimuleert. Het wordt gefinancierd door het Connecting Europe Facility-programma (CEF) van de Europese Unie.

Tags: , , ,

Tellerstand Duitse…Column: Tour de France, uw…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties