bekeken: 877 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Fastned groeit, maar noteert nog steeds verlies

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 april 2018, 11:40

Leestijd: < 1 minuut

In 2017 heeft Fastned zijn omzet, aantal klanten en hoeveelheid locaties voor snelladen flink zien groeien. Maar onder de streep resteert nog steeds verlies: vijf miljoen euro.

In een toelichting op de jaarcijfers zegt ceo Michiel Langezaal dat de rode cijfers conform verwachting zijn. “Ze weerspiegelen onze keus om te investeren.” Anticiperend op de exponentiële groei van elektrische auto’s stak de dienstverlener wederom veel geld in nieuwe locaties.

Actieve klanten

In 2017 nam de omzet met 133 procent toe, tot ruim 530 duizend euro. In totaal werd er door 6.279 actieve klanten (minstens één keer in Q4 2017) ruim 1 miljoen kWh bij Fastned geladen. In 2016 waren dat er 3177, in het startjaar 2014 pas 535. Onder meer door de forse omzetgroei was het verlies afgelopen jaar  iets lager dan in 2016. Dit ondanks toegenomen operationele kosten door het opzetten van kantoren en teams in Keulen en Londen.

Bijplaatsen

Blijkens het jaarverslag is het aantal operationele locaties is in vier jaar tijd gestegen van 109 (2014) naar 195 (2017). “We zien de markt versnellen”, zegt Langezaal. “De afgelopen zes maanden is onze omzet nagenoeg verdubbeld. Op drukke stations zijn we inmiddels laders gaan bijplaatsen. Daar zitten ook snellere 175kW laders bij, waarmee mensen sneller dan thuis kunnen opladen. We zijn daarmee klaar voor een nieuwe generatie elektrische auto’s.”

Investeerders

Fastned gebruikt de middelen van investeerders om in eigen land nog twaalf laadstations te bouwen. Behalve langs snelwegen komen ze ook in diverse steden. Bij onze oosterburen verrijzen later dit jaar achttien stations, het eerste in Limburg an der Lahn. In de UK en België start de bouw eind 2018. Fastned wil uitgroeien tot een Europees netwerk met duizend  snellaadstations. 

 

Tags: , ,

Kawe, Kavo Parts, NRF opnieuw…Innovatief verlichtingssysteem…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties