bekeken: 815 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Fastned haalt 7,7 miljoen op met uitgifte obligaties

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 7 juni 2017, 10:40

Leestijd: 1 minuut

Fastned, dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in twee weken tijd 7,7 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties.

De inschrijving voor een obligatielening sloot dinsdag 6 juni om 16.00 uur. Op dat moment hadden ruim 600 investeerders gezamenlijk voor 7,7 miljoen euro aan obligaties gekocht. De opbrengsten zullen gebruikt worden voor verdere uitbreiding van het netwerk van snellaadstations in Nederland en de rest van Europa.

Duurzaam

De obligaties keren 6 procent rente per jaar uit gedurende de looptijd van vijf jaar. De rente wordt per kwartaal uitgekeerd. Bart Lubbers, mede-oprichter van Fastned: “Bij iedere investeringsronde zien we steeds meer mensen die ook steeds grotere bedragen investeren in de duurzame missie van Fastned. Deze investeerders tonen daadwerkelijk leiderschap in de energietransitie in lijn met het Klimaatakkoord van Parijs. Samen bouwen we de ‘tankstations’ van de toekomst.”

Groei

Fastned bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations en heeft inmiddels 63 stations operationeel. De afzet en omzet van het laadbedrijf groeien al twee jaar met ongeveer 10 procent maand-op-maand. Fastned won onlangs de tender voor laadstations in Londen en tekenende voor tientallen locaties in Duitsland en België.

Tags: , , ,

Vertrouwen is kernwoord…‘Frankrijk biedt…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties