fbpx
bekeken: 829 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Fastned krijgt gelijk in hoger beroep

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 5 november 2020, 10:37

Leestijd: < 1 minuut

De Raad van State heeft Fastned in het gelijk gesteld in het hoger beroep dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat had aangespannen tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Holland van 17 september 2019 over het door de minister exclusief verstrekken van een vergunning voor het plaatsen van zes laadpalen bij een wegrestaurant op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost langs de A4 bij Schiphol.

Het zit Fastned dwars dat het in 2012 via een openbare verdelingsprocedure vergunningen heeft verkregen voor de realisatie en exploitatie van laadstations als basisvoorziening op verzorgingsplaatsen langs Nederlandse snelwegen en dat de minister van Infrastructuur en Waterstaat vervolgens is doorgegaan met het exclusief aan benzinestations en wegrestaurants verlenen van vergunningen voor oplaadpalen als aanvullende voorziening. Volgens Fastned resulteert dit in een ongelijk speelveld voor de verschillende marktpartijen, waarbij het zelf benadeeld wordt.

Basis voor investeringen

Michiel Langezaal, ceo van Fastned: “We zijn heel blij dat de Raad van State onze redenatie in deze zaak heeft gevolgd. De uitspraak biedt een meer solide basis voor investeringen en creëert een gelijk en competitief speelveld waardoor de uitrol van laadinfrastructuur kan versnellen. Dat is goed voor de transitie naar elektrische mobiliteit.”

Porsche Taycan mooiste auto…Marcel Streppel general…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties