bekeken: 1383 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5,00)

Omzet Fastned groeit sterk maar verlies blijft

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 27 juli 2017, 13:11

Leestijd: < 1 minuut

Hoewel de afzet, omzet en het aantal klanten van Fastned afgelopen halfjaar sterk zijn gegroeid vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, blijft het snellaadnetwerk in de rode cijfers. Onder de streep resteerde na juni 2017 een verlies van ruim twee miljoen euro. Dat is wel iets lager dan H1 van 2016.

Niettemin blijft het in Amsterdam zetelende bedrijf optimistisch, gezien de aantrekkende afzet van elektrische auto’s. De markt groeit – en daarmee het potentieel voor Fastned. “Er zijn inmiddels zelfs wachtlijsten voor EV’s, zoals de Opel Ampera-e en de Hyundai Ioniq EV”, zegt ceo en mede-oprichter Michiel Langezaal. “We verwachten een sterke toename van het aantal EV’s zodra de tweede generatie met een grotere range in Europa op de markt komt.”

Portfolio

Daarbij doelt Langezaal op auto’s zoals de Tesla Model 3 en Nissan Leaf II, die waarschijnlijk begin 2018 worden geleverd. Op basis van deze ontwikkelingen en de verwachte vraag voor snelle laaddiensten heeft Fastned afgelopen half jaar tijd en middelen geïnvesteerd in uitbreiding naar Londen, Duitsland en België. “Wij geloven dat het ontwikkelen van een portfolio van hoogwaardige locaties in heel Europa van grote waarde is zodra de EV-revolutie echt van start gaat. Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen zijn onze bronnen zon en wind.”

Van der Valk

In het cijferoverzicht dat het bedrijf vandaag heeft bekendgemaakt floreren zowel de afzet (+125 procent), omzet (+119 procent) als het aantal actieve klanten: 3.967 (+64 procent t.o.v. H1 2016). Fastned bouwde in 2017 zes nieuwe stations, waarmee het netwerk groeide naar 63. Verder werden in Duitsland veertien locaties verworven en startte een samenwerking met Van der Valk voor snellaadstations in Nederland en België.

Tags: , , ,

Garantie Ferrari mogelijk tot…Tyrenet vordert met Tyre Sales…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties