fbpx
bekeken: 626 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

FCA bouwt assemblagelijn batterijen EV’s

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 23 oktober 2019, 15:01

Leestijd: < 1 minuut

FCA heeft de bouw aangekondigd van een assemblagelijn voor batterijen, als onderdeel van zijn strategie voor elektrische mobiliteit. De fabriek komt te staan in het Mirafiori-bedrijfscomplex in Turijn; de voorbereidingen beginnen in het eerste kwartaal van komend jaar.

“De automotive industrie maakt een periode van ingrijpende veranderingen door. Een van de grootste is gekoppeld aan elektrificatie”, zegt operationeel directeur Pietro Gorlier. “Met de assemblage versnelt FCA zijn ambitie om te elektrificeren.” Enkele maanden terug maakte de autofabrikant bekend dat er in het tweede kwartaal van 2020 een elektrisch aangedreven Fiat 500 zal worden gebouwd in de Mirafiori-fabriek. Ook een ervan afgeleide Panda en modellen van Alfa Romeo en Lancia krijgen elektrische aandrijving.

Trainingen

Afhankelijk van de marktontwikkelingen kan de batterijfabriek in Turijn worden uitgebreid. Ook is er voorzien in ruimtes voor trainingen, prototypes, experimenten en kwaliteitscontrole van componenten van toeleveranciers. Na de eigenlijke assemblage testen diverse controlesystemen het rendement van de uit te leveren batterijen. Met de investering is een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro gemoeid.

Tags: , , ,

Eurol introduceert app…Roetfilterservice.net mikt op…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties