bekeken: 2400 x
Waardeer dit artikel:
347 votes, average: 2,75 out of 5347 votes, average: 2,75 out of 5347 votes, average: 2,75 out of 5347 votes, average: 2,75 out of 5347 votes, average: 2,75 out of 5
(2,75)
(Inloggen is vereist)

Fiat Chrysler in autonoom project Google

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 4 mei 2016, 13:45

Leestijd: 1 minuut

Het project met de zelfrijdende auto’s van Google is een samenwerking aangegaan met Fiat Chrysler. De Google-techniek wordt ingebouwd in zo’n honderd minivans van Chrysler (het hier nog onbekende model Pacifica, de nieuwe Lancia Voyager).

Het is de eerste keer dat Google samenwerkt met een autofabrikant om de techniek in te bouwern. Met de komst van de Pacifica’s zal de Google-vloot meer dan verdubbelen. Van beide bedrijven zullen technici worden afgevaardigd naar het zuidwesten van Michigan om aldaar de zelfrijdende Pacifica verder te ontwikkelen.

Volgens Google versnelt deze samenwerking de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s en een beter begrip van de benodigdheden om zelfrijdende auto’s op de markt te kunnen brengen. Momenteel test Google in vier steden met zelfrijdende auto’s: Mountain View, Californië; Austin, Texas; Kirkland, Washington en Phoenix, Arizona. Volgens Google is het ultieme doel dat mensen in de toekomst met een druk op de knop van A naar B kunnen reizen.

Tags: , , , , ,

Autoruiten Carglass naar…Brevak naar veertien plaatsen…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties