fbpx
bekeken: 728 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Fiat trekt fusieaanbod Renault in

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 6 juni 2019, 09:27

Leestijd: < 1 minuut

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft per direct zijn fusieaanbod aan Renault ingetrokken.

FCA laat dat weten in een persbericht. Een dag eerder had Renault laten weten dat het meer tijd nodig had om over het aanbod na te denken.

Vier voorwaarden

Het was met name de Franse overheid, voor 15,1 procent aandeelhouder in Renault, die tegenstribbelde. Kort gezegd stelde de Franse regering vier voorwaarden aan de fusie: acceptatie ervan door alliantiepartner Nissan, garantie van het behoud van banen en fabrieken in Frankrijk, een gelijke verdeling van bestuur tussen FCA en Renault, en de verzekering dat de fusieonderneming deel zou nemen aan een geplande samenwerking met Duitsland op het gebied van batterijen voor elektrische voertuigen.

FCA concludeerde daarop dat de “politieke omstandigheden op dit moment niet van dien aard zijn dat een dergelijke fusie een succes zou kunnen worden.” FCA trok daarop direct het fusieaanbod in.

Op twee na grootste

FCA deed het aanbod eind mei. Daarbij zouden FCA en Renault beide een 50 procent aandeel krijgen in de nieuwe onderneming. Die zou daarmee de op twee na grootste autofabrikant ter wereld worden, na Volkswagen en Toyota. De marktwaarde daarvan wordt geschat op zo’n 35 miljard euro.

Het aandeel Renault opende op 6 juni aan de beurs in Parijs zo’n 7 procent lager.

Tags: , , ,

Partspoint nu écht van…Het AD grossiersnetwerk 3.0
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties