bekeken: 836 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Fiat wil fusie met Renault

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 28 mei 2019, 09:38

Leestijd: < 1 minuut

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) heeft in een brief aan Groupe Renault voorgesteld de beide conglomeraten te laten fuseren tot een nieuwe onderneming. Hierin zouden FCA en Renault beide 50 procent zeggenschap hebben.

Door de fusie zou FCA-Renault in grootte de derde autofabrikant ter wereld worden, met een jaarlijkse productie van 8,7 miljoen voertuigen. (Volkswagen en Toyota produceren beide meer dan tien miljoen voertuigen per jaar.)

Efficiencyslag

Het voorstel van FCA volgt op besprekingen tussen beide autofabrikanten waarin al eerder werd gekeken naar mogelijkheden om samen te werken, in het bijzonder bij de ontwikkeling en verkoop van nieuwe technologieën. Daaruit bleek dat een dergelijke samenwerking een aanzienlijke verbetering van de kostenefficiëntie met zich mee zou brengen. Ook zouden nieuwe technologieën sneller kunnen worden toegepast in eindproducten, c.q. nieuwe auto’s.

Synergie

FCA stelt nadrukkelijk bij de bekendmaking van het aanbod dat er geen fabrieken gesloten zullen worden. Het idee is dat zowel FCA als Renault profiteren van de samenwerking en daarmee hun marktaandeel kunnen consolideren.

Als gevolg van de mededeling van FCA schoot het aandeel Renault in Parijs maandag 27 mei aan het begin van de beursdag met ruim 12 procent omhoog.

Tags: , , , ,

Technische trainingen Mahle op…ABD Nissan wint opnieuw…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties