bekeken: 6580 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,66)

Fixico haalt twee miljoen op

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 16 juni 2016, 07:18

Leestijd: < 1 minuut

Fixico, het online platform voor autoschadeherstel, heeft in een nieuwe financieringsronde twee miljoen euro opgehaald, waarmee de totale financiering op 2,6 miljoen euro uitkomt. Het jonge, snelgroeiende bedrijf gaat dit geld gebruiken om de organisatie op te schalen, groei te realiseren en de stap te maken naar het buitenland.

De leidende investeerder is het Brits-Nederlandse investeringsfonds Orange Growth Capital, maar reeds bestaande investeerders deden ook mee in deze fundingronde. Met deze investering krijgt Fixico ook een Raad van Commissarissen, bestaande uit Radboud Vlaar (Orange Growth Capital), Laurens Groenendijk (ex-Treatwell en –Just Eat) en Robert Jongstra (voormalig executive board Procter & Gamble).

“We hebben de afgelopen twee jaar veel geleerd op de Nederlandse markt en zijn klaar om op te schalen. Wij zijn druk bezig met voorbereidingen en zullen de verdere expansieplannen na de zomer aankondigen”, aldus Derk Roodhuyzen, samen met Mark van Laar oprichter van Fixico.

Sinds de oprichting in 2013 zijn al meer dan 50.000 offertes opgevraagd bij Fixico. Sindsdien telt het bedrijf 25 medewerkers en staan er ondertussen diverse nieuwe vacatures open. “Het is tijd voor de volgende stap”, aldus Roodhuyzen. “We hebben bewezen dat we de schadeherstelmarkt transparanter maken voor consumenten en merken dat we ook voor zakelijke markt waarde kunnen toevoegen.”

Perfecte moment

“Het is het perfecte moment voor online partijen om in de aftersalesmarkt van de autobranche te stappen”, aldus Radboud Vlaar. “Fixico heeft laten zien dat het in de inefficiënte herstelmarkt voor zowel consumenten als herstellers voordelen biedt.”

Fixico verbindt autobezitters en schadeherstellers op een eenvoudige manier door opdrachten te plaatsen voor cosmetisch herstel. Vervolgens volgen binnen 24 uur offertes en kan de consument het meest geschikte herstelbedrijf uitkiezen. Het platform werkt met een netwerk van zo’n 436 (Focwa erkende) schadeherstelbedrijven.

Nog veel meer over de toekomstplannen van Fixico kunt u lezen in de aankomende editie van Aftersales Magazine, die 1 juli verschijnt. 

Tags: ,

Pon lanceert…Europese autoverkoop plust 16%…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties