bekeken: 2615 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,60)

Flevoland, Groningen en Limburg stemmen AOX positief

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 3 januari 2013, 08:58

Leestijd: < 1 minuut

De verkoop van nieuwe auto’s loopt terug, de vraag naar occasions neemt juist toe. De online vraagprijs daarbij loopt wat terug, maar die in de showrooms blijft de laatste twee maanden redelijk stabiel. In december steeg de AOX met 0,27 procent minimaal naar in totaal 90,76 procent van het ijkpunt in januari 2011. Dat blijkt uit cijfers van Autodata Nederland.

Toch zal na jarenlange groei het aantal personenauto’s in het Nederlandse wagenpark voor het eerst gaan dalen. Een belangrijke oorzaak hiervan is de sterke stijging van exporten van gebruikte auto’s. Dat merkt de index van showroomvraagprijzen ook. De AOX van december 2011 en 2012 vergeleken laat een daling van 3,87 procentpunt zien. Deze daling is wel kleiner dan de maand ervoor (-4,26).

Gebruikte auto’s tot vier jaar oud kwamen in december uit op 92,22 procent van het ijkpunt, voertuigen tot acht jaar op 90,07 en occasions van acht tot twaalf jaar oud deden 85,14 procent. Alle drie de leeftijdsgroepen tonen met deze cijfers een heel lichte daling aan. Toch zijn er ook regio’s die de afgelopen maand beter weten ‘te scoren’. Flevoland, Groningen en Limburg zorgen uiteindelijk voor de lichte plus in dit AOX-overzicht.

Download hier de AOX-cijfers van december 2012 >>

Tags: , , ,

Varta wint Duitse…Fikse verkoopstijging ANWB…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties