bekeken: 344 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Focwa bepleit gelijk speelveld schadeherstel

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 15 november 2019, 13:10

Leestijd: < 1 minuut

Focwa heeft vandaag, 15 november, op de Dag van de Ondernemer, op bezoek bij minister-president Mark Rutte gepleit voor een gelijk speelveld voor de schadeherstelsector.

Het pleit komt een dag nadat Figiefa voor de toegang tot voertuigdata een gelijk speelveld bepleitte bij de Europese Commissie. Daar is Focwa middels de Afcar-alliantie ook bij betrokken.

Manifest

Het manifest dat vandaag aan minister-president Rutte werd aangeboden is specifiek voor binnenlands gebruik en betreft de invloed die de Nederlandse overheid kan uitoefenen om een gelijk speelveld in Nederland mogelijk te maken. Dat gaat breder dan alleen de omgang met voertuigdata en gaat onder meer over overheidsmaatregelen die het personeelstekort in de schadeherstelsector zouden kunnen verminderen

Ondernemer

Zoals het op de Dag van de Ondernemer betaamt, werd de delegatie van Focwa vergezeld door een ondernemer uit de wereld van het schadeherstel, Andries de Vries, eigenaar van Van As Autoschade en bestuursvoorzitter van schadeketen Schadenet: “Als MKB-ondernemer heb ik elke dag te maken met de toenemende complexiteit van het wagenpark en de impact hiervan op mijn bedrijf. Ik moet mezelf en mijn personeel continu bijscholen. Daarnaast wordt het voor mij als universeel schadeherstelbedrijf steeds moeilijker om aan de juiste kennis, informatie en data te geraken. Bovendien is de zoektocht naar personeel echt moeilijk geworden.”

“Ik ben zeker niet de enige ondernemer die tegen deze ontwikkelingen aanloopt. Ik ben dan ook erg blij dat ik de kans heb gekregen om mijn verhaal en dat van mijn collega-schadeherstellers aan de minister-president te kunnen vertellen, waarbij het vraagstuk over de betaalbaarheid van mobiliteit voor consumenten en berijders van voertuigen centraal stond.”

Tags: ,

VDL mag ook na 2022 BMW’s…Noodlijdend Delticom stopt met…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties