fbpx
bekeken: 881 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Focwa blij met investeringsbereidheid kabinet

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 17 september 2020, 14:18

Leestijd: < 1 minuut

Focwa is blij dat het kabinet blijft investeren om uit de coronacrisis te komen. Aanvullend op de Miljoenennota 2021 heeft de brancheorganisatie een wensenlijstje opgesteld en die aan zijn leden gepresenteerd.

De lobby voor het behoud van de subsidieregeling praktijkleren heeft in ieder geval effect gehad. De regeling blijft behouden en er komt extra ondersteuning voor schadeherstelbedrijven.

Miljoenennota 2021

De tekst van de Miljoenennota 2021 bevat geen concrete plannen voor de autoschadeherstelbranche, maar wel enkele die alle ondernemers raken en dus ook schadeherstellers. Daaronder valt onder meer het besluit om enkele bestaande regelingen voor ondernemersfinanciering te verruimen en te versoepelen.

Ook voert het kabinet vanaf 2021 voor de periode van twee jaar een zogenoemde Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) in, waardoor ondernemers tijdelijk een percentage van gedane investeringen in mindering kunnen brengen op de loonheffing.

Om ondernemers in met name het mkb verder te ondersteunen heeft het kabinet besloten de eerste schijf in de vennootschapsbelasting vpb te verlengen in twee stappen, met in totaal 195 duizend euro. Het vpb-tarief van de eerste schijf gaat in 2021 naar 15 procent.

Wensenlijstje

In aanvulling op de plannen maakt Focwa zich samen met MKB Nederland sterk voor een financiële compensatie als werknemers vanwege een coronabesmetting thuis moeten blijven. Schadeherstellers kunnen nu eenmaal niet thuiswerken, maar dat ondernemers al deze kosten moeten dragen vinden de brancheorganisaties niet logisch.

Voor de loondoorbetaling bij ziekte geldt hetzelfde. Ook hier vindt Focwa het niet redelijk dat werkgevers alleen verantwoordelijk worden gesteld voor de salarissen van zieke werknemers.

En dan is er uiteraard nog het dossier van vrije toegang tot voertuigdata. Focwa trekt hierin samen op binnen een aftermarket brede alliantie.

ACEA: 32% minder registraties…Vibber gecertificeerd partner…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties