fbpx
bekeken: 959 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Focwa coronameldpunt: geen verbetering

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 20 mei 2020, 11:20

Leestijd: < 1 minuut

Uit de tweewekelijkse inventarisate van Focwa onder leden blijkt dat de situatie in de schadeherstelsector niet verder is verslechterd. Dat is tegelijk nog altijd het enige lichtpuntje dat Focwa ziet in de huidige coronacrisis.

De orderportefeuilles blijven slecht gevuld. Gemiddeld 33 procent van de Focwa-leden ervaart steeds grotere financiële moeilijkheden (30 procent twee weken geleden). Met name bedrijven die werken voor leasemaatschappijen ervaren een grote impact.

Verschillen

De verschillen tussen de bloedgroepen binnen Focwa nemen ook toe. Caravan- en camperservicebedrijven en autoruitherstelbedrijven lijken de gevolgen van de coronacrisis meer te merken dan schadherstelbedrijven. Gemiddeld 83 procent van de autoruitherstelbedrijven en 94 procent van de caravan- en camperservicebedrijven krijgen minder werk in de werkplaats (ten opzichte van respectievelijk 80 en 82 procent twee weken geleden).

Ook ervaart 85 procent van de autoruitherstelbedrijven en 84 procent van de caravan- en camperservicebedrijven een daling in de orderportefeuilles, wat ver boven het gemiddelde van 78 procent ligt.

Ontslag

Gemiddeld zegt 8 procent van de Focwa-leden personeel te moeten ontslaan als gevolg van de crisis. Onder caravan- en camperservicebedrijven is dat 16 procent. 60 procent van de Focwa-bedrijven maakt gebruik van één of meer overheidsmaatregelen.

Ook liquiditeit blijft een grote zorg. Ten opzichte van een gemiddelde van 33 procent signaleert 47 procent van de ruitherstelbedrijven en 69 procent van de caravan- en camperservicebedrijven grote liquiditeitsproblemen.

Tags: , , , , ,

Investeren in elektronicaMeer tijd voor afdracht bpm…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties