bekeken: 1079 x
Waardeer dit artikel:
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
(0,00)
(Inloggen is vereist)

Focwa onderzoekt problematiek onderdelenstroom

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 13 juli 2018, 13:37

Leestijd: < 1 minuut

Focwa start een onderzoek naar de impact van stijgende onderdelenprijzen op het schadebedrag. Op basis van de uitkomsten volgen concrete aanbevelingen. Het onderzoek betreft zowel autoschade als autoruit- en caravan-/camperherstel.

Onder meer de invloed van het groeiende aantal rijhulp- en veiligheidssystemen wordt onder de loep genomen. Deze technisch hoogwaardige componenten stuwen het gemiddelde schadebedrag en hebben een wezenlijke invloed op het verdienmodel van de schadehersteller.

“Voor consumenten, opdrachtgevers en schadeherstellers vergt deze ontwikkeling een zoektocht naar oplossingen, zodat veilig en kwalitatief herstel geborgd (en betaalbaar) kan blijven”, schrijft de brancheorganisatie. Reden om samen met consultant Hans Groenhuijsen een onderzoek te starten naar de problematiek. De aanbevelingen zal Focwa in dialoog met haar stakeholders bespreken.

Buikgevoel

Femke Teeling, directeur Focwa: “Als branchevereniging kan je niet alleen je buikgevoel volgen. Zeker op thema’s die het verdienmodel van onze leden raken, hebben we behoefte aan gedegen onderzoek. De impact van onderdelenprijzen is dermate groot dat we hier de komende weken op gaan focussen.” De resultaten worden gebruikt als input voor het komende Focwa-congres (3 oktober, De Fabrique in Maarssen).

Tags: , , ,

Minder uitstoot door ZF…Sator-LKQ neemt Vanesch Verf…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties