fbpx
bekeken: 3059 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,50)

Fuchs Duitsland in surseance, doorstart aanstaande

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 30 april 2015, 09:09

Leestijd: < 1 minuut

Fuchs Hydraulic Duitsland, bekend van haar uitgebreide range stempelhefbruggen en hefsystemen, heeft surseance van betaling aangevraagd. Dit heeft overigens geen directe gevolgen voor Fuchs Workshop Equipment in Nederland, dat zelfstandig is en niet tot Fuchs Duitsland behoort.

Volgens directeur-eigenaar Björn Fuchs van Fuchs Duitsland is de surseance het gevolg van het voor de onderneming wegvallen van twee belangrijke markten. Namelijk de Zuid-Europese markt door de economische omstandigheden daar, en de Russische markt (tot vorig jaar het grootse afzetgebied voor de groep) waar de boycotmaatregelen een desastreus effect hebben op de verkopen.

Overigens wordt er bij Fuchs aan een doorstart gewerkt, alleen zal dat waarschijnlijk een afslanking van de onderneming betekenen. Volgens de Duitse pers gaat het om een 20-tal werknemers waarvan afscheid moet worden genomen.

Geen gevolgen

Bas Suurenbroek van Fuchs Workshop Equipment: “Het is natuurlijk jammer dat zoiets gebeurt door de geo-politieke spanningen. Wij zijn ondertussen geïnformeerd dat de doorstart aanstaande is. Omdat onze Duitse leverancier in de huidige situatie ‘gewoon’ functioneert, heeft dit gelukkig geen gevolgen voor onze uitleveringen. Bovendien zijn wij niet alleen afhankelijk van het Fuchs-aanbod, wij bieden onder andere het Nussbaum hefbruggenpakket aan en we zijn distributeur van Hunter uitlijn- en bandenserviceapparatuur. Verder zijn we distributeur van werkplaatsapapratuur van het Belgische Proveq.”

Tags: , , ,

TomTom gaat ook in…Garantieclaim centraal bij…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties