bekeken: 756 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Gates kiest voor digitale montage-instructie

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 5 juni 2019, 11:04

Leestijd: < 1 minuut

Gates gaat bij elke verkochte Powergrip-distributieriemkit digitale, op de motor afgestemde montage-instructies leveren. De gegevens zijn beschikbaar in 27 talen, waaronder de Nederlandse.

gates-digitale-instructiesSinds vorige maand worden alle verpakkingen van distributieriemkits geleverd met een QR-code. Monteurs kunnen zo direct de op OE gebaseerde toepassing openen – op hun scherm in plaats van op papier in elke doos. Behalve een QR-code scannen geeft ook invoer van de productcode via een computer toegang tot de data. Tekeningen leiden de gebruiker stap voor stap door de volledige montageprocedure. Alle informatie wordt getoond, zoals plaatsing van de riem, aanhaalmomenten en het speciaal gereedschap.

Visuele content

De fabrikant zegt op deze manier meer visuele content en stapsgewijze instructies te kunnen aanbieden. Ook biedt deze nieuwe route de mogelijkheid om later digitale verbeteringen toe te voegen. “Monteurs hebben nu de beschikking over een volledig geïllustreerde online versie van de meest actuele, motorspecifieke montage. Bovendien in hun eigen taal, voor meer duidelijkheid en minder tijdverspilling”, vertelt Elise Cappelle, productmanager Automotive Replacement bij Gates.

Namaakonderdelen

De verandering is doorgevoerd in het kader van het initiatief ‘We Think Garage’ van Gates. “We zijn continu bezig om te zorgen dat monteurs beter kunnen werken en fouten bij de montage worden vermeden, zodat voertuigen minder vaak terug naar de garage hoeven te komen.” Bovendien moet digitale toepassing extra veiligheid bieden, omdat garages namaakonderdelen kunnen identificeren voordat ze worden gemonteerd. Het digitale inlogproces om de instructies te openen detecteert niet-originele onderdelen. Wanneer een verkeerde code wordt ingevoerd, krijgt de monteur een foutmelding. Met een formulier kan hij bij Gates melden dat er mogelijk namaakonderdelen zijn geïdentificeerd.

Overgangsfase

Tijdens de overgangsfase worden de distributieriemkits zowel met digitale instructies en QR-codes geleverd als met instructies op papier. Dit om het garages makkelijker te maken om aan de nieuwe situatie te wennen.

Tags: , , , , , , ,

ING: elektrische auto wordt…Tweede demobus voor…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties