fbpx
bekeken: 760 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Geely ontwikkelt viercilinder met Daimler

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 18 november 2020, 09:54

Leestijd: < 1 minuut

Het Chinese Geely en het Duitse Daimler werken samen aan een kleine viercilindermotor. Die zou zowel in kleine Mercedessen als in Chinese auto’s voor het grote publiek terecht kunnen komen.

Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine. Volgens de Duitse krant zouden de fabrieken deze motoren in 2024 in serieproductie kunnen leveren.

Sinds Daimler en Geely begin dit jaar hun samenwerking aankondigden, is er al sprake van dat Daimler de productie gedeeltelijk naar China verplaatst. Dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog niet zeker, aldus een woordvoerder van Daimler tegenover de Frankfurter Allgemeine.

Slecht nieuws

De samenwerking tussen Geely en Daimler op het gebied van de kleinere viercilindermotoren is slecht nieuws voor Renault, dat eveneens in samenwerking met Daimler een viercilindermotor heeft ontwikkeld. Deze motor is onder meer te vinden in de Mercedes A-Klasse. De vraag is hoe lang die samenwerking nog standhoudt.

Ook voor Duitsland betekent het project slecht nieuws. Zou Mercedes binnenkort motoren laten produceren in China, dan is dat een regelrechte bedreiging voor de werkgelegenheid in de Duitse auto-industrie.

Europese registraties in…Indicata ziet daling in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties