bekeken: 961 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 51 vote, average: 4,00 out of 5
(4,00)
(Inloggen is vereist)

Geld verdienen met TPMS

DOMEIN: Werkplaats

Geplaatst op: 22 juni 2018, 11:42

Leestijd: 1 minuut

Sinds 20 mei maakt TPMS deel uit van de nieuwe apk-eisen. Daarmee is het systeem, bijna vier jaar na de verplichting af fabriek, ook voor de aftersales een groeiend thema. Hoe kan het autobedrijf munt slaan uit deze potentiële omzetbrenger?

Veertig jaar lang doorkruiste Jan Jacobs namens Rema Tip Top de automotive aftermarket, de laatste drie als key-accountmanager Automotive. In zijn nieuwe rol als zelfstandig ondernemer verzorgt hij sinds 2018 opleidingen voor de banden- en wielenbranche. ‘Ventielen & TPMS’ is een van de vier thema’s. Een beetje kiene ondernemer kan volgens Jacobs prima geld verdienen aan TPMS. “Mits hij op alle fronten expertise uitstraalt. Kennis, tools, presentatie, team – alles moet op orde zijn. Want je staat op het punt om iemand die in principe van niets weet, de klant, een best bedrag in rekening te brengen. Dan moet jij of je personeel helder kunnen verklaren wat er in ruil voor die euro’s precies gedaan is. En dat ook nog eens gespecificeerd op de factuur benoemen.”

Praktijkcontacten

Nou is de materie niet altijd even eenvoudig. Zo bestaan het inleren van een vervangende sensor bijna even veel inleesprocedures als automodellen. Alleen al in de OEM-sfeer zijn er meer dan honderd soorten sensoren; de onafhankelijke aftermarket heeft zijn eigen keuzemogelijkheden.

Lees het hele artikel in nummer 6 van Aftersales Magazine, dat vrijdag 15 juni is verschenen.

Tags: , , ,

'Schadehersteller, ga de…Partspoint lanceert…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties