fbpx
bekeken: 816 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4,00)

Golf lost 3-serie af als meest gewilde occasion

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 20 februari 2020, 10:39

Leestijd: < 1 minuut

In Nederland is volgens het jaarlijkse Europa Rapport van Autoscout24 de Volkswagen Golf de meest geliefde occasion, gevolgd door de BMW 3-serie en Volkswagen Polo. Ook op Europees niveau is de Golf het meest gezochte model.

Daarmee komt een einde aan tien jaar dominantie van de 3-serie bij de online portal. In zijn rapport vergelijkt Autoscout24 vraag en aanbod van meer dan twee miljoen occasions. De gegevens komen uit zeven Europese landen en worden onderscheiden op basis van merk, model, prijs en kleur.

Duits domineert

Uit de jongste resultaten blijkt dat Duitse automerken ook ditmaal domineren. Koploper is Mercedes-Benz, met 14 procent van alle paginabezoeken, gevolgd door Volkswagen (12%), BMW (12%) en Audi (11%). Het enige niet-Duitse merk in de lijst op plaats vijf is Ford (5%). Ook leert het rapport dat merken uit eigen land op nummer één. Dat gebeurt in Duitsland (Volkswagen), Frankrijk (Renault) en Italië (Fiat).

Na het afgelopen decennium bovenaan te hebben gestaan, is de BMW 3-serie in 2019 gezakt naar plaats twee. De Mercedes-Benz C-klasse staat derde, gevolgd door de Mercedes-Benz E-klasse en Audi A4, die de vierde plek delen. Niet alleen de Nederlandse top vijf, maar ook de Belgische, Duitse, Italiaanse, Oostenrijkse én Spaanse worden volledig gedomineerd door Duitse automodellen. Frankrijk is het enige land dat een niet-Duits merk in zijn top vijf heeft staan: de Renault Clio (op plek 4).

Gemiddelde prijs

In Europa steeg de gemiddelde prijs van een Golf met 0,9 procent. De 3-serie werd 1,1 procent duurder in vergelijking met 2018. Bij Mercedes-Benz constateert Autoscout24 de grootste stijging: de C-klasse ging naar 25.138 euro (3,8%); de E-klasse steeg zelfs met 4,8 procent, naar 27.805 euro. De Audi A4 zakte als enige model in prijs, met 0,6 procent naar gemiddeld 19.134 euro. Zwart blijft de meest geliefde voertuigkleur in Europa, gevolgd door grijs, blauw, wit en zilver.

Tags: , , ,

Auto Flevo is Audi-dealer van…Gates vernieuwt Automotive…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties