bekeken: 1599 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,74)

Goodyear medeoprichter nieuwe Automotive Campus

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 29 maart 2016, 14:17

Leestijd: < 1 minuut

Goodyear heeft samen met de Luxemburgse overheid en IEE plannen aangekondigd om een nieuwe Automotive Campus op te richten die is gewijd aan technologische innovaties voor de automobielbranche. Uiteindelijk zal het complex plaats bieden aan 4000 mensen.

“Het creëren van de Automotive Campus gaat de mogelijkheden van zakelijke groei van Goodyear binnen de Europese automotive sector bevorderen als ook die van de partners op de campus en het Groothertogdom Luxemburg”, zegt Jean-Claude Kihn, President Goodyear Europa, Midden-0osten en Afrika. “We kijken ernaar uit samen te werken met andere bedrijven op het gebied van design, tests en het realiseren van nieuwe concepten. Innovation Excellence is een kernelement van Goodyears strategie. De onderneming brengt al vele jaren wereldwijd de filosofie van open innovatie in de praktijk. Wij zullen deze nu verder uitbreiden door toe te treden tot de Automotive Campus. Op deze manier gaat Goodyear voort met het spelen van een actieve rol bij de ontwikkeling van de economie van Luxemburg voor de toekomst.”

Goodyear is nauw verbonden met Luxemburg. In een periode van bijna 70 jaar is haar aanwezigheid toegenomen van een enkele bandenfabriek tot drie fabrieken, testbanen, laboratoria, een distributiecentrum en een wereldwijd opererend innovatiecentrum. De nieuwe Goodyear-faciliteit op de Campus gaat 1500 medewerkers huisvesten, waaronder zo’n duizend wetenschappers, ingenieurs en technici in zowel het innovatiecentrum als in regionale en internationale functies die momenteel al bekleed worden in Luxemburg. De Campus wordt gevestigd op het grondgebied van Goodyears voormalige draadfabriek in Bissen. De grond zal worden verkocht aan de Luxemburgse overheid.

Tags: , , , ,

VZR introduceert Autoregeling…Autobelasting belemmert groei…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties