bekeken: 680 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 51 vote, average: 3,00 out of 5
(3,00)
(Inloggen is vereist)

Goodyear schrapt 1100 arbeidsplekken

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 20 maart 2019, 16:48

Leestijd: 1 minuut

Goodyear Dunlop Tires gaat in zijn beide fabrieken in Duitsland (Hanau, Fulda) de productie van kleine, minder renderende bandenmaten reduceren. Als gevolg daarvan verdwijnen circa 1100 arbeidsplaatsen.

Alles bij elkaar moet de capaciteit van beide productieplekken afnemen met zo’n drie miljoen banden. Anderzijds kondigt Goodyear Dunlop Tires aan 106 miljoen euro te investeren in de productie van grotere, meer winstgevende maten (vanaf 17 inch). De uitvoering van zowel de ontslagronde als de modernisering gebeurt in overleg met de ondernemingsraden.

Volgens bestuursvoorzitter Jürgen Titz van Goodyear Dunlop Tires Germany was de beslissing om in te grijpen “extreem moeilijk, maar noodzakelijk om de fabrieken een sterke toekomstpositie te bieden.” De productiviteit van de Duitse locaties (foto: Tyrepressvaart er volgens Titz wel bij. Ook de concurrentiepositie zou erdoor verbeteren.

Tags: , , , ,

Recyclingindustrie sceptisch…Technologie Volvo grijpt in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties