bekeken: 1263 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Gouden RAI Wiel 2017 voor Wim van der Leegte

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 31 maart 2017, 13:11

Leestijd: < 1 minuut

Wim van der Leegte heeft tijdens het RAI Mobiliteitsdiner het Gouden Rai Wiel 2017 in ontvangst mogen nemen uit handen van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. De oud-topman van de VDL Groep ontvangt de prijs als een erkenning voor zijn unieke bijdrage aan de Nederlandse economie en in het bijzonder aan de mobiliteitsindustrie en werkgelegenheid in Nederland.

Wim van der Leegte heeft volgens de jury eigenhandig zijn familiebedrijf ontwikkeld tot een internationale speler van formaat. De VDL Groep is anno 2017 een internationale, industriële onderneming die zich toelegt op de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en overige eindproducten en de assemblage van personenauto’s. In totaal maken 90 werkmaatschappijen verspreid over 19 landen en met ruim 13.000 medewerkers deel uit van dit familiebedrijf.

Ondernemerschap

De jury waardeert in Wim van der Leegte het ondernemerschap en de keuze om zo veel als mogelijk de productie, en dus de werkgelegenheid, in Nederland en Vlaams-België te houden. Het behoud van de werkgelegenheid in Born, bij Nedcar, is daarvan een mooi voorbeeld. De deal met BMW spreekt tot de verbeelding.

Electrificatie

Ook de gedurfde aanpak van het ontwikkelen van volledig elektrische bussen voor stadsvervoer is een tot de verbeelding sprekende keuze. VDL Groep verwierf hiermee een dominante positie in de elektrificatie van het stadsbusvervoer, waarmee Wim van der Leegte en VDL een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame ontwikkeling van de maatschappij.

Tags: , , , ,

Kwaliteitsinjectie voor…RDW richt blik vooruit
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties