fbpx
bekeken: 604 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3,00)

Grote bereidheid tot registratie rijgedrag

DOMEIN: Schadeherstel

Geplaatst op: 1 oktober 2020, 13:04

Leestijd: < 1 minuut

67 procent van de autorijders is bereid om zijn rijgedrag te laten registreren via een app als dat korting op de premie voor een autoverzekering oplevert.

Dat blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Pricewise, in samenwerking met Panel Inzicht.

Populair

Bij een zogenoemde pay how you drive-verzekering wordt de rijstijl bijgehouden aan de hand van snelheid, bochten, remmen, optrekken en het telefoongebruik. Hoe veiliger iemand rijdt, hoe meer korting hij krijgt op zijn verzekering. De populariteit van een dergelijke verzekering neemt toe. Toch zijn er nog maar weinig verzekeraars die zo’n verzekering aanbieden. Directeur Hans de Kok van Pricewise: “Een paar jaar geleden, toen deze rijgedragverzekering net opkwam, werd verwacht dat er snel veel meer van dit soort op de markt zouden komen. Dat is tot nu toe niet het geval geweest. Alhoewel daar vast redenen voor zijn, is het een gemiste kans voor zowel de autoverzekeraar als de consument.”

Minder schade

ANWB is een van de partijen die een pay how you drive-verzekering aanbiedt. Het aantal gebruikers hiervan is het afgelopen jaar met 46 procent gestegen, aldus Ivonne van den Heuvel, commercieel directeur ANWB Verzekeren. Met de Veilig Rijden-verzekering is tot 30 procent korting op de premie te verdienen, omdat ANWB ervan uitgaat dat mensen die veiliger rijden minder schade rijden. “Met de gegevens van de afgelopen drie jaar zien we inderdaad een daling van de schade. We kunnen vaststellen dat de korting die we gemiddeld verstrekken, wordt gecompenseerd door het dalen van de schade,” aldus Van den Heuvel.

Registraties september: -21,9%…Esther Slootman hoofd verkoop…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties