bekeken: 2468 x
Waardeer dit artikel:
284 votes, average: 2,65 out of 5284 votes, average: 2,65 out of 5284 votes, average: 2,65 out of 5284 votes, average: 2,65 out of 5284 votes, average: 2,65 out of 5
(2,65)
(Inloggen is vereist)

Grote Volkswagen-order Dometic Waeco Aircon Service Centers

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 19 mei 2016, 09:48

Leestijd: < 1 minuut

De grootste Europese autofabrikant Volkswagen Group heeft de Waeco Aircon Service Centers van Dometic gehomologeerd voor alle Volkswagen Groep automerken en modellen met het nieuwe koudemiddel R1234yf. In België en Nederland zijn de eerste 125 machines uitgeleverd. Dometic Benelux verwacht dit jaar nog zeker 100 en volgend jaar 250 machines in België en Nederland uit te leveren. In totaal zijn er in België, Nederland en Luxemburg ongeveer 640 Volkswagen Groep dealers.

n 2015 startte Volkswagen Groep Duitsland met de aanbesteding van de goedkeuringen. Uit de aanbesteding bleven twee leveranciers van airco-service-equipment over. Volkswagen Groep heeft vervolgens twee airco-service machines van twee leveranciers voor haar dealernetwerk gehomologeerd. D’Ieteren Auto kiest in deze exclusief voor de equipment van Waeco.

De belangrijkste eisen van Volkswagen Groep voor de homologatie van een aircoservicestation zijn de kwaliteit van het product en een landelijk dekkend servicenetwerk. Op technisch gebied wil de Volkswagen Groep een Low-Emission aircoservicestation met analyzer. Dometic heeft een wereldwijd dekkend servicenetwerk en ontwikkelde op basis van het High End Waeco 5500RPA aircoservicestation specifiek voor Volkswagen Groep de Waeco VAS 581 001.

“De Waeco VAS 581 001 is een laag-emissie aircoserviceapparaat met geïntegreerde analyzer die we hebben aangepast voor alle Volkswagen Groep automerken en modellen inclusief lichte bedrijfswagens tot 3.500 kilo”, aldus Dometic Benelux B.V. accountmanager Aircon Joost Bouwmeister.

Een andere reden van Volkswagen Groep om Waeco aircoservicestations te homologeren is omdat de VAS 581 001 voorafgaande de aircoservice analyseert welk koudemiddel er in de auto aanwezig is. Als de machine merkt dat er een ander koudemiddel dan R1234yf in de auto zit, wordt de service gestopt om vermenging van twee verschillende koudemiddelen te voorkomen. Koudemiddelen die met elkaar gemengd worden, breken elkaar af en verliezen hun werking. Daarnaast slaat de Waeco VAS 581 001 de PAG Airco Olie en Ultraviolet Vloeistof in hermetisch afgesloten patronen volledig vochtvrij op.

Dometic Benelux gaat de Volkswagen Groep aircoservicestations in België, Nederland en Luxemburg ook servicen.

Tags: , , , , ,

Nieuw bandenmerk Gallant…Low Car Diet lost files op
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties